divendres, 5 de desembre del 2014

Consell Ciutadà d'Infants de Figueres.


El passat dijous, 27 de novembre, hi hagué eleccions al nostre centre per tal d’escollir els 4 representants per al Consell Ciutadà d’Infants de Figueres. 

El consell respon a la voluntat de promoure la participació dels infants, escoltant les seves opinions i els seus interessos. Alhora ha de permetre la consulta i assessorament de l'Alcaldessa i del Govern municipal sobre qüestions d'interès general del municipi. 

Les funcions i objectius del consell passen per promoure hàbits democràtics i sentiments de pertinença als infants i adolescents; promoure un escenari que esdevingui educatiu i participatiu; donar a conèixer als adults el punt de vista dels infants en temes relacionats amb la ciutat; projectar i experimentar solucions tenint en compte els infants amb el ple dret de ciutadania; permetre que els infants coneguin millor el funcionament de l’Ajuntament; posar en valor la política com una activitat necessària per a la convivència; i, finalment, promocionar els drets dels infants. Pel que fa a la seva composició estarà format per infants i adolescents escollits per l'alumnat de les escoles i instituts de Figueres, amb un màxim de dos participants per centre. Uns representants que seran escollits de forma democràtica. 

El Consell Ciutadà d'Infants es reunirà en sessió plenària amb caràcter ordinari tres cops l'any, sempre fora de l'horari escolar. També es podrà convocar de forma extraordinària a petició del president -càrrec que ostentarà l’alcaldessa o el regidor amb qui delegui- o a petició expressa d’una cinquena part dels seus membres. 

Anualment es farà una audiència pública amb la totalitat del Consistori i els membres del Consell d'Infants, en què es presentarà el treball anual del Consell i on s'exposaran els compromisos presos pel Govern de l'Ajuntament. 

Els i les alumnes que representaran el nostre centre seran: la Ivana Quera Trullàs (cinquè de primària); la Karen Puertollano Guerrero (sisè de primària); en Ferran Ruano Afonso (primer d’ESO) i en Jordi Barrera Perxés (2n d’ESO). 

Ahir dijous, 4 de desembre, es constituí el Consell Ciutadà d’Infants al Saló de Plens de la Casa de la Vila de Figueres. Cada membre va poder estar acompanyant d’un/a familiar i d’un membre del centre. La regidora de joventut ens donà la benvinguda i tot seguit tingué el torn de paraula l’alcaldessa; després els i les regidors/es (les i els alumnes) juraren el càrrec. En penúltim lloc un doctor en psicologia féu esment a la importància de la constitució del Consell. Per acabar, l’alcaldessa conclogué l’acte i se’ns invità, a la plaça de l’Ajuntament de Figueres, a xocolata i melindros. 

Sense cap mena de dubtes fou un acte bonic i molt interessant.

 Ànims als/ a les 4 regidors! Gràcies i bona feina! 




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada