dimarts, 7 d’abril del 2015

Komprimits.

JORNADES D’ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL A LES ESCOLÀPIES


 El passat dijous 26 de març el segon cicle d’ESO de les Escolàpies va organitzar la primera edició de Komprimit, una jornada d’orientació acadèmica i professional. Aquesta iniciativa es proposa com un conjunt de xerrades i taules rodones destinades a l’orientació educativa i laboral dels joves de quinze i setze anys del centre. Responent als seus interessos, es va convidar a participar-hi, tant exalumnes del centre que en aquests moments estan cursant batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i graus universitaris, com professionals d’algun àmbit, sovint familiars d’estudiants de l’escola. 



Aquest projecte sorgeix de la necessitat detectada en els darrers cursos d’ESO de donar a conèixer, tant a alumnes com a famílies, els recursos de formació existents a la comarca de l’Alt Empordà després de l’educació secundària obligatòria i afavorir així el coneixement de determinades professions. La finalització dels estudis obligatoris de secundària implica per als joves estudiants prendre la primera decisió importat que afectarà el seu futur. Les preguntes principals són: estudiar o treballar?, Batxillerat o Cicle Formatiu de Grau Mitjà?, Batxillerat de ciències, de lletres o d’arts? Un cop respostes aquestes preguntes en vénen d’altres: on?, com?, què?... 

Arran d’aquestes jornades es van escriure més de 620 piulades a Twitter durant tot el dia amb l'etiqueta #EFKomprimit15, que va ser ‘trending topic’ a Figueres i l'Empordà.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada