dimarts, 21 de març del 2017

Prova Cangur.


Prova Cangur L’alumnat des de 5è de primària fins a 4t d’ESO de la nostra escola va participar el passat dijous 16 de març a les proves cangur http://www.cangur.org , que van contar amb més de 100.000 participants a tot Catalunya.

La prova Cangur és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes.

Els enunciats els prepara, l'associació Le Kangourou sans Frontières, de la qual és membre la Societat Catalana de Matemàtiques.

Es plantegen els mateixos problemes a tots els participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món. Els han de resoldre de forma individual. Aquests reptes són de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els alumnes de primària han de resoldre 20 reptes de dos nivells de dificultat en una hora i els d’ESO s’enfronten a 30 reptes matemàtics, i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.

Els alumnes des de 5è de primària fins a 3r d’ESO realitzen la prova a l’escola, l’alumnat de 4t d’ESO fa la prova en una seu fora de l’escola, al pavelló, amb prop de 300 alumnes d’altres centres de la comarca de 4t d’ESO i de baxillerat. Creiem que és una bona experiència per acostar més els i les alumnes a les matemàtiques, i concretament a la resolució de problemes!

Professorat de matemàtiques de l’Escola