dimarts, 27 de febrer del 2018

Vine a veure’ns en acció!


Què és? 

L’activitat “Vine a veure’ns en acció” és una activitat que realitzarem el proper dijous 22 de març, a les 15.15 h. Es troba emmarcada dins del pla de comunicació i portes obertes.

A qui va dirigit? 

A les famílies que actualment NO porten els seus fills a l’Escola i estan interessades a fer-ho i a conèixer el nostre projecte educatiu.

En què consisteix? 

Visitar l’Escola i la fira d’ESO. 
Resoldre dubtes i aclariments: preinscripció (documentació i criteris de prioritat), model d’Escola, número d’alumnes, projectes d’Escola, acollida matinal i de tarda, ensenyament de les llengües estrangeres, servei de menjador (espai migdia), material escolar, activitats extraescolars, AMPA, etc.

Com inscriure’s? 

Omplint les dades del següent enllaç o telefonant al 972-50-07-31. Les famílies que ja vàreu omplir el formulari el dia de les portes obertes no cal que us torneu a inscriure.

Últim dia per fer-ho: 20 de març de 2018.

dimecres, 14 de febrer del 2018

Estrenem el pati a P-3.



Els alumnes de P3 gaudeixen des de fa poc més d’un mes del nou pati. La remodelació ha consistit en la col·locació de terra de cautxú i en pintar les parets que l’envolten. En el terra s’hi ha dibuixat un circuit per tal que els alumnes el pugin utilitzar en els seus jocs. Amb aquesta remodelació s’ha guanyat un espai que en els dies de bon temps també es farà servir per a les classes de Play&Discover (psicomotricitat en anglès). 

Aquesta obra juntament amb la nova decoració de les escales de les lletres forma part de la remodelació de la zona destinada a Educació Infantil.

dimarts, 6 de febrer del 2018

III Simposi Educació Escolàpia


S’ha celebrat a Cullera el III Simposi d’Educació Escolàpia, SEE’18, els dies 1, 2 i 3 de febrer, amb el lema “Som Escola, som futur”. En aquest Simposi hi ha assistit uns 250 participants, en representació de professors i membres d’Equips directius de la Fundació Escolàpies, Fundación Escolapias Montal, Fundación Educativa Escolapias i de les escoles de Polònia i del Senegal.

El Simposi s’ha centrat en tres ponències claus: som escola humanitzadora, som escola innovadora i som escola evangelitzadora. La primera, una escola humanitzadora, César García Rincón, ha parlat de com humanitzar l’escola començant pel llenguatge, els continguts, la gestió, les relacions i acabant per humanitzar l’entorn. Dins de les claus per a una escola innovadora, Irene Arrimadas ha exposat com la neurociència, la sociologia i la pedagogia ens poden ajudar a dissenyar metodologies centrades en l’alumne, introduint canvis en el currículum, en els rols, en l’organització i en els espais. Josep Otón ens ha donat les claus per a una escola evangelitzadora. Aquestes claus són: proposar, acollir, escoltar, animar i educar.

A les tardes s’han organitzat un seguit de tallers que tractaven diversos temes com per exemple: Família-Escola, Mediació, ABP, Escola inclusiva, aprendre a pensar, acompanyament, interioritat, etc.La Superiora General, Divina García, en un chester amb l’escolapi Àngel Ayala, han dialogat sobre els reptes educatius dels nostres temps, comparant-los amb els que van trobar-se els nostres fundadors Sant Josep de Calassanç i Santa Paula Montal, i donant pautes per a l’educació del segle XXI. Aquestes es poden resumir en: creu en els teus alumnes, acompanya’ls i educa’ls amb paraules positives.

El SEE’18 ha estat una excel·lent oportunitat per pensar, debatre i aprendre sobre l’educació a les nostres Escoles. Podeu trobar tota la informació del Simposi a la pàgina web: SEE18.org i a les xarxes socials amb l’etiqueta #SEE18.