dimarts, 18 de juny del 2013

Secundària. Mural de l'evolució.

  Secundària Mural evolució    

 

CREACIÓ DEL MURAL DE L’EVOLUCIÓ

 

Introducció

 

Dins de l’àrea de naturals i, seguint amb la idea començada el curs 2011 - 2012, hem tornat a donar importància al treball col•laboratiu de tot l’alumnat de secundària en l’elaboració d’un mural de grans dimensions, relacionat amb biologia.

 

Objectius:

 

1. Facilitar el treball col•laboratiu. 2. Valorar la participació d’un gran mural amb tot l’alumnat de secundària. 3. Treballar els fets més importants de l’evolució en el nostre planeta. 4. Potenciar els missatges científics sintètics i rigorosos.

 

Desenvolupament

 

La idea principal va ser la de crear un gran mural, on per mitjà d’una espiral cronològica es representessin els esdeveniments més rellevants de la història evolutiva de la Terra, iniciant-la en el moment de la seva formació, ara fa 4500 milions d’any enrere fins a l’actualitat.

 

Per desenvolupar el mural es varen repartir les feines entre tots els alumnes de l’ESO, tot assignant feines diverses però complementàries, aportant habilitats o coneixements d’acord amb la seva edat.

El treball va constar d’un conjunt de 60 làmines explicatives, totes elles amb un mateix format i distribució de continguts, on el repartiment de tasques a fer per cursos ha estat:

 

1r ESO: imatge i nom científic 2n ESO: classificació (animal, planta, fong,...), hàbitat i règim alimentari 3r ESO: descripció de l’ésser viu (particularitats morfològiques i biològiques) 4t ESO: datació històrica i correspondència amb una data anual

   

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada