dilluns, 9 de maig del 2016

XIV Jornada TIC.

 
El passat divendres 6 de maig, a la seu de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya a Barcelona es va celebrar la XIV Jornada TIC. Aquesta tradicional jornada és un espai d’intercanvi d’aprenentatge i intercanvi d’experiències sobre l’ús de les TIC en les més de 400 escoles de tot el territori català que en formen part.

En aquesta edició estava centrada en les competències digitals dels docents i l’ús a l’aula de dispositius mòbils. Va comptar amb la participació de dos reconeguts experts
en el tema com van són el senyor Miquel Àngel Prats Degà de la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i l’Esport de Blanquerna i Jordi Adell catedràtic de la Universitat Jaume I de Castelló.

Les Escolàpies Figueres hi va tenir un paper destacat per dues bandes. La primera amb un reconeixement a la feina feta amb el projecte 7Clicks el qual va obtenir el 3r Premi TIC de la jornada. El projecte és un treball que es porta a terme a 4t d’ESO a l’assignatura de Ciències Socials. S’hi barreja la història, l’art i l’ús de les TIC. L’alumnat ha de recrear alguns dels quadres i moments històrics més importants amb el seu cos i fer-ne fotografies. Les millors fotografies són seleccionades i penjades en una de les escales del centre. El jurat el va destacar pel seu alt grau de transversalitat i de complexitat tecnològica.

Per altra banda, l’organització de la Jornada va convidar a l’escola a fer una ponència d’una hora de durada per explicar a la resta de participants quin ús es fa a l’escola de les TIC al considerar que les pràctiques que es porten a terme són un excel·lent exemple. Sol Reverter, Josep Alegrí i dos alumnes de 4t d’ESO van exposar “7 coses que engresquen les TIC a l’escola”. En aquesta conferència van parlar de la normativa d’ús dels mòbils, la formació del professorat i de les famílies, de l’ús de les xarxes socials i d’alguns dels treballs amb les TIC que es porten a terme a l’escola. 


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada